Zelf aan de slag met kunststof Teakdek?

Neem nu al contact op

Voor de DOE HET ZELVER verkopen wij als enige GEEN losse stroken materiaal. De reden waarom wij dit niet doen:

Uit onze jarenlange ervaring is gebleken dat de LIJM die de stroken onderling aan elkaar verbind niet krachtig genoeg is. Het gevolg is dat er tussen de stroken kieren/naden ontstaan. Deze naden ontstaan door het uitzetten en krimpen van het materiaal. Elk materiaal rekt en krimt bij temperatuurs wisseling.

In deze kieren/naden kan vocht komen, de gevolgen laten zich raden. Het is alleen mogelijk om een kwalitatief goed Kunststof Teakdek te maken wanneer deze geheel aan de onderzijde en bovenzijde is gelast. Wij kunnen u gelukkig wel panelen aanbieden in elke gewenste maat. Deze panelen( rechte platen) kunt u dan zelf in model snijden. Vanaf €240,- (incl. btw) per Vierkante meter maken wij elk gewenste paneel. Oplopend per 5 cm in lengte en breedte. Alles is mogelijk maar U als doe het zelver krijgt dan wel top kwaliteit. VOOR DE PRIJS VAN LOS MATERIAAL.

De laatste tijd krijgen wij regelmatig de vraag of wij ook kant en klare panelen kunnen leveren. Ja zeker, dat kunnen wij en dat doen wij ook al jaren. Hoe gaat dit in zijn werk?

U kunt bijvoorbeeld van transparant plastic folie een mal maken. Door gebruik te maken van een doorzichtig materiaal, kunt u de contouren van de boot en de randen van de luiken goed zien, ondanks dat u er een mal op heeft liggen. Zodoende voorkomt u fouten bij het aftekenen.

U begint met de mal grofweg “te groot” uit te knippen. Als dat gebeurt is, plakt u de mal met dubbelzijdig plakband op het dek. Met een pen kunt u dan de juiste vorm aftekenen.

Schrijf direct op de mal wat de bovenkant is. Indien u met meerdere mallen moet werken, is het van belang om een hartlijn op elke mal te zetten. Zodanig dat wij weten hoe de zwarte voegen netjes door moeten lopen.

U stuurt de mallen naar ons toe en wij lassen uw paneel in onze werkplaats in elkaar. Vervolgens kunt u de teakdekpanelen zelf op uw boot lijmen. Uw besparing is al snel 25%.

Bel met ons voor eventuele vragen. Als u twijfelt, begin dan met één klein paneel om wat ervaring op te doen. Het is echter zeer eenvoudig om zelf te doen.

Contact opnemen?

    Persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact.