Onze werkwijze

De hoeveelheid tijd om een kunststof teakdek aan te brengen neemt aanzienlijk minder tijd in beslag dan het leggen van een echt teakdek. Daarnaast ontstaat er lang niet zo veel rommel. Wij vervaardigen uw kunststof teakdek in onze werkplaats en leggen het in de korst mogelijke tijd; ook onder minder goede weersomstandigheden. Dit in tegenstelling tot echte teak.

De sjablonen worden gemaakt van dik transparant plastic. Met behulp van dubbelzijdige tape wordt het plastic over de te bekleden delen gespannen. Omdat we een transparant plastic gebruiken blijven de contouren goed zichtbaar. Deze contouren nemen we over met behulp van een viltstift.

Opbouwen van de panelen
Onze panelen worden in de werkplaats opgebouwd uit stroken kunststof teak met een breedte van 5 cm. De stroken worden eerst met een beetje overlengte op maat geknipt. Vervolgens worden de stroken aan de onderkant aan elkaar gelast. Hierna worden de panelen op maat gesneden. Indien er lijfrand wordt toegepast worden de naden van het lijfrand aan zowel de onderkant als de bovenkant gelast.

 

Het lassen van de panelen is van zeer groot belang.
Doordat wij de panelen met behulp van hete lucht lassen worden de panelen waterdicht. Indien een paneel niet gelast wordt bestaat er de kans dat water zich door de naden dringt en onder het paneel komt. Zodra er water onder het paneel komt zou het dek kunnen gaan rotten of kunnen de panelen loslaten.

Een vraag hierover?

MONTAGE VAN DE PANELEN
Eerst zullen wij de panelen op het jacht los op de juiste plek neerleggen. Hierna gaan we langs de panelen tape plaatsen, dit om te voorkomen dat er straks kit/lijm dat onder de panelen vandaan komt het jacht bevuild. Zodra de tape geplaatst is, halen we de panelen weer weg en gaan we het dek insmeren met kit/lijm. Direct daarna worden de panelen weer in de juiste positie gelegd.

Vervolgens wordt er met behulp van een wals de lucht onder de panelen vandaan gedrukt en het paneel in de kit gedrukt. Vervolgens plaatsen we gewichten op de panelen zodat deze onder lichte druk kunnen drogen. De volgende dag kunnen de gewichten en de tape worden verwijderd. Uw vaartuig is nu weer klaar voor gebruik.

MONTAGE OP LOCATIE
Bij Boatrestyle ondervindt u nauwelijks hinder van het maken van uw nieuwe dek. Wij zijn slechts één dag aanwezig op uw vaartuig om de sjablonen te maken en 1 á 2 dagen voor het monteren van de panelen. Omdat wij dit uitvoeren op de door u gewenste locatie kunt u, als wij de panelen voor u lassen in de werkplaats, gewoon blijven varen. Zowel in de winter als in de zomer is de gehele procedure goed toepasbaar.

Eventueel is het materiaal ook los te verkrijgen en kunt u alles zelf maken. Echter dient u er rekening mee te houden dat de panelen dan niet gelast worden.

 

    Persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact.